Sosyal Medya

Güncel

Havada 10 milyarlık şov! İlk kez geliyor…

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya’da 25-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Eurasia Air Show, yerli savunma sanayii firmalarının yanı sıra, yurt dışından da çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak.



ABD’ye sipariÅŸi verilen ve 2019 yılından itibaren Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmeye baÅŸlanacak F-35 savaÅŸ uçağı, Türkiye’de ilk kez Eurasia Air Show kapsamında, Antalya semalarında görülecek. Ä°talya Hava Kuvvetleri’ne ait F-35 savaÅŸ uçağı fuarda uçtuktan sonra tekrar Ä°talya’ya dönecek. Ankara’da gazetecilere bilgi veren Medyacity Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hakan Kurt, fuarda askeri, ticari ve sivil havacılık sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerini buluÅŸturacaklarını söyledi. Organizasyonun Antalya’nın G-20’den sonra göreceÄŸi en büyük etkinlik olacağını belirten ve fuar için TSK ile de yoÄŸun iÅŸbirliÄŸi içinde olduklarını anlatan Kurt, “Türkiye’nin gücünü dünyaya göstereceÄŸimiz bir fuar olacak” dedi.

100’Ãœ AÅžKIN ÃœLKE

Kurt, DışiÅŸleri Bakanlığı’nın da devlet baÅŸkanlığı düzeyinde katılım için çalıştığını ifade ederek, ÅŸunları söyledi: “Eurasia Airshow, Amerika’dan Çin’e, Rusya’dan Ä°ran’a, Kazakistan’dan Katar’a kadar dünyanın 100’ü aÅŸkın ülkeden resmi delegasyon ve üst düzey uluslararası havacılık heyetlerini ağırlayacak. Eurasia Airshow, havacılık ekosisteminin tamamını; havayolu ÅŸirketlerinden, motor üreticilerine, parça tedarikçilerinden, kargo tedarik zincirinin tamamına, askeri platformlardan, sertifikasyon sistemlerine, havalimanı projelerinden, havalimanı yönetimlerine ve havacılık fakültelerine kadar dünya oyuncuları ile Türkiye’nin yetenek ve gücünü buluÅŸturacak.” Fuarda, Türk Yıldızları’nın yanı sıra yurt dışından da birçok hava akrobasi timinin 100’e yakın gösteri sergileyeceÄŸini anlatan Kurt, “Eurasia Show, Antalya’ya 200 milyon TL bırakacak. Türk havacılık sanayisine her yıl 100 milyon doların üzerinde bir ek sanayi oluÅŸturacak. Aynı zamanda 10 milyar doların üzerinde bir ticaret hacminin oluÅŸacağını öngörüyoruz” dedi.

F-35 Ä°LK KEZ GELÄ°YOR

EURASIA Air Show kapsamında Türkiye’nin ABD’ye 20’nin üzerinde sipariÅŸ verdiÄŸi F-35 de görülebilecek. Ä°talyan Hava Kuvvetleri’yle temaslarının sürdüğünü belirten Airshow CEO’su Ferhat Yenibertiz, “F-35’i, fuarda uçurmayı planlıyoruz. Uçtuktan sonra da Ä°talya’ya geri dönecek” dedi. F-35 savaÅŸ uçaklarını, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019’da teslim alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.